Felttest: Solcellemoduler

En virkelig sammenligning mellom Mono, Poly, PERC og Dual PV-moduler.

Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
E
Total soldreven avkastning: --
W
Romania
--
--
Installasjonsdato: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Stråling

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Ambulanse

Det må fungere hvor som helst og når som helst.

Når sekunder kan redde et liv, må vi aldri undervurdere viktigheten av et pålitelig mobilt strømsystem. Strømsystemet skal aldri være en distraksjon for medisinerne. Dette må fungere hvor som helst, når som helst og hver gang. Systemet må forberedes på verste fall og forhindre strømproblemer der det er mulig.

Disse høye kravene driver våre ingeniører til å levere løsninger som fortsetter å prestere uansett. 45 år med innovasjon og problemløsning kan ha gjort oss til den globale markedslederen innen strømforsyning for ambulanser, men det har aldri endret hvem vi er. Det å skape stadig bedre kraftløsninger som er drevet av kunnskap er en inspirasjon for oss.

Når strøm kan

redde liv

Ambulanser har mange former. Victron Energy har et modulært system med komponenter som tillater ambulansebyggere bygge et komplett system, for nøyaktige spesifikasjoner og budsjett. La oss anta at vi designer for en ambulanse med gjennomsnittlig størrelse.

Daglig energiforbruk

1800 Wh

Maksimalt strømbehov

1500W

I dette eksemplet

Det daglige energiforbruket beregnes ved å legge sammen summen av alle forbrukere X og hvor mye tid vil brukes på en dag. Legg til alle wattene til de forbrukerne som brukes på same tid for å beregne den nødvendige maksimale strømmen.

Åpenbare valg

Systemdesign

Betraktninger

Nedenfor finner du noen av de viktigste designhensynene som er forklart. Klikk på spørsmålene for anbefalinger fra ingeniørene våre.

 • 01

  Hvilken (størrelse) vekselretter er en pålitelig og kompakt løsning?

  Våre beste og moderne vekselretter/ladere har drevet de mest krevende utfordringene i mange år.
  MultiPlus-serien vurderes som det beste valget når det kreves invertering og landstrømlading. Pure Sine Wave-teknologien driver sensitiv elektronikk slik som datamaskiner og all belastning uten problemer og på en trygg måte. UPS-funksjonen har som mål å sørge for at landstrømmen kan kobles inn eller ut, uten avbrudd for forbrukerne takket være sømløs veksling på under 20 mikrosekunder. Opplading av service- og startbatteriet utføres gjennom den innebygde laderen, som kan lade begge med individuelle ladeprofiler. Det brede utvalget av MultiPlus-modeller gjør det enkelt å matche riktig vekselretter til kravene på en effektiv måte. Kompakte modeller er tilgjengelige i tilfelle det gjelder plassbegrensninger.
  Vekselrettere konverterer likestrøm til vekselstrøm. Vekselrettere skal dimensjoneres for å håndtere den gjennomsnittlige vekselstrømbelastningen kontinuerlig og skal samsvare med den forventede maksimale effekten til de samtidige vekselstrømbelastningene. Se alle våre vekselrettere/ladere

  Fagfolkenes valg

  MultiPlus kompakt 12/2000/80: basert på kjøretøyets driftsspenning på 12 V, vil denne 2000 VA-vekselretteren driver enkelt lastene og deres maksimalt strøm. Ladestrømmen på 80 ampere vil hurtiglade en litiumservicebatteribank mens en andre utgang tar seg av startbatteriet. For blybatterier, kan ladestrømmen reduseres for å kunne passe til størrelsen på batteribanken. Det kompakte huset sparer plassen som er sårt tiltrengt.
  Systemer som har et høyere daglig energiforbruk, eller som er basert på blysyre-servicebatterier krever mer landstrømtid for å kunne opplades helt. På grunn av ladeegenskapene til bly-syre-batterier vil det ta lengre tid. Dette refererer til behovet for mer landstrømtid når du parkerer.
 • 02

  Litium- eller bly-syre-husbatteri i hvilken størrelse?

  Victron Energy tilbyr flere alternativer for servicebatteriet, men hovedvalget er mellom blysyre og litium, som avhenger av forventningene rundt ytelse, kostnad per syklus og fysiske aspekter (størrelse/vekt). Valget av batteriteknologi fører også til ulike konsekvenser for de andre systemkomponentene som vil være direkte festet til (eller styrer) batteriene.

  Generelt, bruk litium i tilfelle det daglige strømbehovet er ekstremt intenst, superrask lading er avgjørende eller ved vekt- eller plassbegrensninger. Litium har også en lavere kostnad per syklus. Blysyre har en lavere forhåndskostnad og er perfekt for vanlige, mindre krevende strømprofiler og i tilfelle vekt og plass ikke er et problem. Ovennevnte reduserer sannsynligvis 45 år med kunnskap om batteriutvikling, for mer info sjekk vårt dypdykk.

  Victron Energy tilbyr batterier av eksepsjonell kvalitet med høy ytelsesegenskaper som var grundig testet. Våre dataarkene gir et rettferdig bilde av ytelsen og forventede livssykluser. Dette betyr at ingen investeringer overraskelser underveis. Vårt brede utvalg av batterier
  Valg, valg... Litium eller bly-syre?

  Fagfolkenes valg

  Litium 12,8 V Smart 200 Ah. Denne ekstremt kompakte og lette boksen er pakket med svimlende 2560 kWh energi, som er mer enn nok til å levere alle de forventede belastningene, selv når det holdes 20 % i reserve av livssyklusårsaker. På grunn av sin begrensede form og vekt, vil all plassen kunne dedikeres til å hjelpe de som trenger det. Takket være hurtigladeegenskapene til litiumbatteriene, kan batteriet opplades helt av motorens dynamo på bare 2,5 timer (dynamoen på 130 ampere vil lade med 65 Amp per time, ved å være beregnet med ±50 % av nominell kapasitet). Når det kreves landstrøm, kan MultiPlus-laderen av 80 ampere gi full lading innen ±2 timer.

  2x 12 Volt dypsyklus AGM 165 Ah. Mange ambulanser har blitt drevet av bly-syre-batterier og bruker fortsatt disse batteriene, noe som gjør det til standardalternativet. Mens de tilbyr en lavere forhåndskostnad, vil antallet ladesykluser være mindre, noe som betyr at litiumbatterier har lavere kostnad per syklus og er derfor et bedre og billigere alternativ på lang sikt. Hvis det er færre vekt- og plassbegrensninger, kan to parallellkoblede 12 Volt dypsyklus AGM 165 Ah-batterier veie inn for å drive lastene uten problemer. Opplading av batteriene vil gå tregere,og vil skape en større avhengighet av landstrømlading sammenlignet medlitiumbatterier. DC-DC-laderen, som er koblet til den smarte dynamoen vil opplade 50 % utladede servicebatterier på 5-7 timer. MultiPlus lader batteriene over natten når den er koblet til landstrøm.
  Som en tommelfingerregel for dimensjonering av batteriene, vil vi beregne med 2x det daglige energiforbruket for blybatterier på grunn av deres 50 % sikre utladningskapasitet og holder omtrent 20 % i reserve for litiumbatterier. Velg den nærmeste modellen fra vårt utvalg og rund opp forsterkerne for å være sikker.
 • 03

  Sikker kombinasjon av (litium) husbatterier med (smarte) dynamoer og startbatterier

  Mestr alle utfordringene ved å kombinere (smarte) dynamoer, start- - og servicebatterier (litium eller bly-syre) med vårt brede utvalg av DC-DC-ladere, batterikombinatorer eller Smart BMS-produkter. Våre løsninger er spesielt utviklet for kjøretøy og sørger for at bly-syre- og litium-servicebatterier kan opplades/utlades ordentlig, uten å skade den smarte dynamoen eller batteriene.
  Den riktige løsningen avhenger av kombinasjonen av din(e) dynamo(ene) (smart eller konvensjonell) og servicebatteritype (bly-syre eller litium), blant andre faktorer. Kontakt en lokal Victron Energy-installatør for å få råd Spør din lokale installatør

  Fagfolkenes valg

  Litium: System for batteribehandling BMS 12/200: For litiumbaserte strømsystemer på 12 V med en belastning på opptil 200 A, er denne kompakte og robuste løsningen det perfekte valget. Enheten har mange funksjoner: et «System for batteribehandling», «Strømbegrenser», «Batterikombinasjon» og «BatteryProtect» i ett. Systemet for batteribehandling styrer og lader litiumbatteriet på et riktig og rask måte. Strømbegrenseren begrenser ladestrømmen til den sikre sonen til dynamoens utgangsspesifikasjoner, for å kunne forhindre at dynamoen overopphetes eller slites fir tidlig. Batterikombinasjonsfunksjonen kombinerer hus- og startbatteriet på en trygg måte. BatteryProtect-funksjonen vil beskytte husets batteri mot overdreven utladning BMS 12/200 kombinerer alle disse funksjonene i én, og dette gjør den til den perfekte løsningen for kjøretøy.
  Merk at likestrømsforbrukerne må isoleres, da BMS 12/200 er koblet til minus og dermed til chassiset.
  Bly-syre: Orion-Tr Smart 12/12-30 og Smart BatteryProtect 220 A: Denne serien av profesjonelle «Batteri-til-Batteri» DC-DC-ladere er utviklet for å trygt koble 12 V dynamoer i alle størrelser (smart eller konvensjonell) og startbatteri til alle typer servicebatterier. 12/12-30 vil be om en ladestrøm på 30 ampere/t fra den smarte dynamoen, som ellers ikke vil gi kontinuerlig strøm som er høy nok for opplading (dette er derfor en Cyrix-ct batterikombinator ikke vil fungere med en smart dynamo).
  Smart BatteryProtect 220 A vil beskytte servicebatteriet mot overdreven utlading fra likestrømsbelastningene, som skal dimensjoneres i samsvar med maksimal forventet belastningsstrøm. Inn- og utkoblingsnivåene kan konfigureres gjennom VictronConnect-appen.
 • 04

  I en dobbel nødsituasjon, hvordan starte motoren fra husbatteriet?

  I et sjeldent tilfelle hvor startbatteriet går tomt, vil en ekstra Cyrix-ct virke som et nødrelé mellom servicebatteriet og startbatteriet. I dette tilfelle, kan motoren startes ved å trykke på en knapp som finnes ved siden av rattet, som slår fjernkontrollen på/av. I dette tilfellet har Cyrix-ct 230 A en startverdi på 500 A (i 5 sekunder). Cyrix-ct forenkler kun nødstarten, opplading av servicebatteriet fra startbatteriet håndteres annerledes: se sikker kombinasjon av dynamoer med batterier.

Profesjonelle utfordringer?
Spør din lokale Victron Energy Professional.

Antallet alternativer for hver komponent er ganske omfattende. Dette er derfor vi trener Victron Energy Professionals til å kunne transformere dine eksakte behov til robuste løsninger. De føler at de har et stort ansvar for alltid å gi råd om den riktige løsningen (selv når dette noen ganger kan gå mot hva kundene har i tankene i utgangspunktet). Alt for å holde deg fornøyd og holde investeringene dine sikre i årene som kommer.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Profesjonelt personale fra Victron som står ved siden av en bil med Victron-utstyr

Det ser ut til at din nettleser støtter ikke de nyeste teknologiene. Denne delen kan sees riktig ved å bruke en moderne nettleser.

Systemdiagram

For et system med litium- og blybatteri

Hvordan oversettes systemdesignhensynene til et robust system?

Husholdningsbatteri
Laster

Vekselstrømenheter (enfase)

Alle «husholdningsapparater» eller «kraftig verktøy» du forventer hjemme eller på jobb kan også finnes i uavhengige energisystemer. Alle disse enhetene trenger en vekselstrøm (230 V eller 110 V) for å kunne fungere.

Noen enheter, slik som datamaskiner kan være følsomme for kvaliteten på den inverterte kraften (dårlig vekselstrøm fra land eller generatorens vekselstrøminngangseffekt kan påvirke denne kvaliteten negativt). Motordrevet eller varmegenererende utstyr kan kreve høy oppstartsstrøm. Våre vekselrettere produserer en ren sinusbølge, selv når kvaliteten på vekselstrømmen er mindre god, noe som sikrer at sensitive belastninger kan drives og nyte en maksimal strøm på generelt 2x av vekselretternes nominelle kapasitet for å kunne drive de tyngste belastningene, eller i utgangspunktet hvilken som helst belastning, problemfri.

Eksempler på vekselstrømsenheter:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Dynamoer

Kjøretøy og båter er utstyrt med motor(er) som genererer strømmen til å bevege seg, men også genererer elektrisk energi gjennom dynamoer. Dynamoer genererer elektrisk energi med likestrøm (DC) fra mekanisk energi, som brukes til å lagre energien i batteribanken eller drive likestrømsutstyr direkte.

Små motorer har vanligvis små dynamoer, større motorer har vanligvis større dynamoer, noen ganger er de til og med utstyrt med dynamoer (ekstra) meed høy ytelse for å øke ytelsen. Kjøretøyer, spesielt med Euro 4/5-motorer, kan leveres med smarte dynamoer (variabel spenning), som kontrollerer ytelsen basert på kjøretøyets driftsforhold. Dette gjør at det ikke lykkes med å opplade et sekundært batterisystem til et nivå der det kan brukes. Litium-servicebatterier kan legge en tung belastning på motorens dynamo, som sannsynligvis må beskyttes mot overoppheting eller tidlig slitasje.

Uavhengig av motorens dynamo, eller type servicebatteri, tilbyr Victron Energy et bredt spekter av løsninger for å koble enhver dynamo til hvilken som helst batteribank på en trygg måte, uten å skade den smarte dynamoen eller batteriene. Sjekk våre datablader for mer informasjon. Sjekk produsentens dokumentasjon for å se effekten til dynamoen. Når det gjelder litium-servicebanker og konvensjonelle eller smarte dynamoer, er vår anbefaling å beregne med 50% dynamoens utgangsspesifikasjon, for ikke å overbelaste dynamoen.

Se alle våre DC-DC-ladere Se alle våre batterikombinere Se alle våre alternativer for (Smart) BMS

Batterikombinatorer

Batterikombinatorer brukes til å koble startbatteri og servicebatteri parallelt på en sikker måte.
Batterikombinatoren tillater opplading av servicebatteriet når motoren går (ved en forhåndsinnstilt spenning). Servicebatteriet vil kobles fra startbatteriet i tilfelle spenningen synker under et flytenivå, og forhindrer at det tappes av belastninger som renner fra servicebatteriet. Victron Energy tilbyr flere modeller og størrelser av batterikombinere. Dette avhenger av typen system som er best å velge.

Nødstart: ved startbatterifeil, vil noen batterikombinatorer la motoren startes fra servicebatteriet, se datablad for mer info. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: nn MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Som et alternativ til anvendelse av batterikombinere, kan andre alternativer inkludere flere kontroll- og konfigurasjonsalternativer, spesielt for å kunne beskytte ikke-regulerte dynamoer fra å overopphete og litiumbatterier fra overdreven (ut)lading. DC-DC ladere kan vurderes for å kombinere bly-syre batterier. Alternativer knyttet til litium-servicebatterier inkluderer DC-DC-ladere, spesielle litiumbatterikombinere (som kan kobles til en BMS) eller alt-i-ett Smart BMS-produkter.

Se alle våre batterikombinere Se våre DC-DC-ladere Se våre (smarte) alternativer for BMS

System for batteribehandling

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Se alle våre systemer for batteribehandling

Batterimonitorer

En batterimonitor er som en «drivstoffmåler» for ditt batteri. Den registrerer strømmen som forbrukes og lades. Batterimonitoren beregner ladetilstand, gjenværende kapasitet og tiden til den er tom. Batterispenningen gir ikke en nøyaktig indikasjon på batterinivået (spesielt ikke under belastning). En batterimonitor gjør det.

Victron Energy-batterimonitorer holde oversikt over historiske data, slik som antall ladesykluser, dypeste utladning, høyeste spenning, laveste spenning osv. Den varsler brukeren om kritiske forhold som lav spenning eller lav ladning og kan også slå av hele strømforsyningen med det formål å unngå dyre batteriskader, eller start av en generator.

Victron tilbyr batterimonitorer med eller uten skjerm. Smart-versjoner kan brukes for å spore detaljerte data og justere innstillinger i vår gratis VictronConnect-app. Se alle våre batterimonitorer

BatteryProtect

BatteryProtect kobler batteriet fra ikke-essensielle belastninger før det når et forhåndsinnstilt nivå (en fullstendig utlading vil skade batteriet) eller før det har utilstrekkelig kraft igjen til å starte motoren.

Victron Energy BatteryProtect har mer. Innebygde forsinkelser ved avstengning sørger for at den viktigste elektronikken ikke er koblet fra ved en feiltakelse, det vil si at når en motor startes, vil det forårsake et kort spenningsfall. Den vil automatisk koble til igjen alt i tilfelle batteriet er tilstrekkelig ladet.
BatteryProtect kommer med en fjernbryter, slik at den kan slås på/av ved å bruke en BMS eller bryter. Smartversjonen kan programmeres gjennom VictronConnect-appen.

Se vårt utvalg av BatteryProtect-modeller

Cerbo GX

Victron Energy Cerbo GX representerer kommunikasjonssenteret for din systeminstallasjon. Den lar deg alltid ha perfekt kontroll uansett hvor du er og maksimerer ytelsen. Den valgfrie GX Touch 50 representerer en følgesvenn til Cerbo GX. Den kommer med en fem tommers berøringsskjerm som gir en umiddelbar oversikt over ditt system og lar deg justere innstillingene på et øyeblikk.

Overvåk batteriets ladetilstand, strømforbruk, høst kraft fra PV, generator og strømnett, eller sjekk tanknivåer og temperaturmålinger. Kontroller inngangsstrømgrensen til landstrømmen på en enkel måte, (auto)start/stopp av generator(er) eller konfigurerer stille perioder for å unngå start av generatoren midt på natten. Endre innstillinger for å kunne optimalisere systemet, følge opp varslinger, utføre diagnostiske kontroller og løse utfordringer eksternt ved å bruke gratisportalen Victron Remote Management (VRM).

Cerbo GX er et visuelt system som er enkelt å bruke og gjør enhver strømutfordring til en uanstrengt opplevelse. Du vil ganske enkelt koble gjennom Victron Remote Management (VRM)-portalen, eller få direkte tilgang ved å bruke den valgfrie GX Touch 50-skjermen, en multifunksjonsskjerm eller vår VictronConnect-app takket være dens ekstra Bluetooth-funksjon.

DC-DC-ladere

DC-DC-omformere, eller batteri-til-batteri-ladere (omformere med innebygde ladealgoritmer) anvendes i doble batterisystemer, hvor den (smarte) dynamoen og startbatteriet har blitt kombinert med servicebatteriet (med like eller forskjellige spenninger) for å kunne lade den. De kan også anvendes til å lade applikasjoner som kommer med dedikerte batterier (slik som baugpropeller), eller til å drive applikasjoner som har en spenning som er forskjellig fra servicebatteribanken.

De fleste DC-DC-ladere kan anvendes i 12 V- eller 24 V-systemer og alle vurderes som å være egnet til både bly-syre- og litiumbatterier. Enkelte modeller av DC-DC-lader kan kobles i parallell for å kunne øke utgangsstrømmen. DC-DC-laderne anses å være en perfekt og sikker løsning for å lade litiumbatteribanker fra smarte dynamoer (og bly-syre-batterier).

Lading av litiumbatterier fra dynamoen
De fleste dynamoer kan ikke kobles direkte til litiumbatterier. Et litiumbatteri vil trekke mer strøm enn hva dynamoen kan levere. Dette vil føre til permanent skade på dynamoen. Strømbegrensning er et av alternativene for å holde seg innenfor den sikre sonen til dynamoen og ikke skade dynamoen.

Victron tilbyr flere løsninger for å kunne løse problemet, hvorav en av dem er DC-DC-vekslere:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Se vårt utvalg av DC-DC-vekslere

DC-elektronikk

Likestrømsutstyret er utviklet for å kunne fungere direkte med strømmen som kommer ut av batteribanken (likestrøm). Biler og båter kan ha (mye) likestrømsutstyr om bord (slik som kontrollpaneler, lys, navigasjonsutstyr, autopilot, ekkolodd osv.).

Noen mindre systemer som vil ikke kobles til nettet kan utelukkende fungere med likestrøm, med 12 V-lys, TV-er eller kjøleskap. Større systemer kan kombinere vekselstrøm- og likestrømforbrukere.

Det er alltid viktig å beskytte batteriet mot overdreven utladning. Victron tilbyr «BatteryProtect» for dette.

GX Touch

Victron Energy Cerbo GX representerer kommunikasjonssenteret for din systeminstallasjon. Den lar deg alltid ha perfekt kontroll uansett hvor du er og maksimerer ytelsen. Den valgfrie GX Touch 50 representerer en følgesvenn til Cerbo GX. Den kommer med en fem tommers berøringsskjerm som gir en umiddelbar oversikt over ditt system og lar deg justere innstillingene på et øyeblikk.

Overvåk batteriets ladetilstand, strømforbruk, høst kraft fra PV, generator og strømnett, eller sjekk tanknivåer og temperaturmålinger. Kontroller inngangsstrømgrensen til landstrømmen på en enkel måte, (auto)start/stopp av generator(er) eller konfigurerer stille perioder for å unngå start av generatoren midt på natten. Endre innstillinger for å kunne optimalisere systemet, følge opp varslinger, utføre diagnostiske kontroller og løse utfordringer eksternt ved å bruke gratisportalen Victron Remote Management (VRM).

Cerbo GX er et visuelt system som er enkelt å bruke og gjør enhver strømutfordring til en uanstrengt opplevelse. Du vil ganske enkelt koble gjennom Victron Remote Management (VRM)-portalen, eller få direkte tilgang ved å bruke den valgfrie GX Touch 50-skjermen, en multifunksjonsskjerm eller vår VictronConnect-app takket være dens ekstra Bluetooth-funksjon.

Vekselretter/ladere

Vekselretter/ladere konverter likestrøm fra batteriene til vekselstrøm, og gir trygg strøm til apparater eller kraftige verktøy med 230 V (eller 110 V i andre markeder). Den innebygde laderen bruker nett-, land- eller generatorstrøm, og de beste adaptive ladealgoritmene for alle typer batterier.

Alle Victron Energy-vekselrettere/ladere er utviklet for profesjonell bruk, nyter et rykte om ekstrem motstandskraft og er bygget på tiår med felterfaring under de mest krevende forhold. Vår ekstremt spenstige vekselrettere/ladere vurderes som det beste valget hvis det kreves invertering og lading fra vekselstrøminnganger (som landstrøm eller generatorer). Tilkoblingsmulighetene og konfigurasjonsinnstillingene gjør det mulig å mestre de mest sofistikerte utfordringene.

Victron Energy-vekselrettere/ladere har enestående funksjoner:

 • PowerControl: administrer batterilading på en automatisk måte for å kunne forhindre overbelastning av generatoren eller landstrøm.
 • PowerAssist: bruker batteriet som en buffer for å kunne hjelpe landstrømmen under maksimalt strømbehov.
 • Perfect power: sensitive enheter kjører uten feil på pure sine wave -teknologien, selv når vekselstrøminngangskildene ikke produserer en ren vekselstrøm, jevner Victron-vekselretteren/laderen ut disse problemene, og gjør dårlig strøm til perfekt strøm.
 • UPS-funksjon: gjør at landstrømmen kan kobles (fra) uten å forårsake avbrudd takket være sømløs kobling.
 • Høy maksimal effekt: bruk motorisert utstyr uten overoppheting og belastning uten problemer.
 • Lavt selvforbruk.
 • Den innebygde laderen har flere adaptive ladealgoritmer som kan anvendes for å lade start- og servicebatteriet individuelt, med lang levetid.
 • Modeller med 2 vekselstrøminnganger sikrer at strømmen kan komme fra flere strømkilder, slik som land-, nett- eller generatorstrøm.

Vårt brede utvalg av modeller gjør det enkelt å matche riktig vekselretter/lader til kravene på en effektiv måte. Kompakte modeller er tilgjengelige i tilfelle det gjelder plassbegrensninger. Større modeller kan drive industrielle apparater og ubegrenset strøm kan leveres med parallell eller 3-fase drift. Se alle våre vekselrettere/ladere

Servicebatterier

Formålet med servicebatteriet er å lagre strøm for forbrukerne av systemet, og gi autonom strøm spesielt når inngangsstrømkilder ikke er (fullt) tilgjengelige.

Victron Energy tilbyr flere batteriteknologier. Alle disse teknologiene er utviklet for profesjonell ytelse, pålitelighet og lang brukstid i de mest krevende miljøene. De kommer med 2 års garanti over hele verden og våre dataarkene gir et rettferdig bilde av ytelsen og forventede livssykluser. Dette betyr at ingen investeringer overraskelser underveis.

Tatt i betraktning de mange teknologiene å velge mellom, avhenger hovedvalget mellom blysyre og litium hovedsakelig av forventningene til ytelse, kostnad per syklus og fysiske aspekter (størrelse/vekt).

 • Velg blysyre når:
 • Bruk av og til
 • Lavere innkjøpskostnad
 • Vekt og plass er ikke et problem
 • Normal lading
 • Velg litium når:
 • Bruk daglig
 • Lavere pris per syklus
 • Betraktninger knyttet til vekt og plass
 • Hurtiglading

Servicebatterier

Formålet med servicebatteriet er å lagre strøm for forbrukerne av systemet, og gi autonom strøm spesielt når inngangsstrømkilder ikke er (fullt) tilgjengelige.

Victron Energy tilbyr flere batteriteknologier. Alle disse teknologiene er utviklet for profesjonell ytelse, pålitelighet og lang brukstid i de mest krevende miljøene. De kommer med 2 års garanti over hele verden og våre dataarkene gir et rettferdig bilde av ytelsen og forventede livssykluser. Dette betyr at ingen investeringer overraskelser underveis.

Tatt i betraktning de mange teknologiene å velge mellom, avhenger hovedvalget mellom blysyre og litium hovedsakelig av forventningene til ytelse, kostnad per syklus og fysiske aspekter (størrelse/vekt).

 • Velg blysyre når:
 • Bruk av og til
 • Lavere innkjøpskostnad
 • Vekt og plass er ikke et problem
 • Normal lading
 • Velg litium når:
 • Bruk daglig
 • Lavere pris per syklus
 • Betraktninger knyttet til vekt og plass
 • Hurtiglading

Landstrøm

Landstrømmen brukes til å lade opp batteriene og/eller drive stort utstyr med vekselstrøm.
Noen ganger er landstrøm mindre enn perfekt. Du kan komme inn i spenningsfall, eller det kan også være strømstøt, som kan skade sensitivt utstyr om bord. Victron Energy-vekselrettere jevner ut disse problemene og gjør lite strøm til perfekt kraft.

Landstrømmen er ofte begrenset i hvor mye strøm du kan trekke, det vil si bare 10 ampere, uten at det finnes høyere rangerte punkter. Victron Energy-vekselretter/ladere lar deg konfigurere maksimal landstrøm og slå på utstyr med høyere klassifisering uten å smelte en sikring: takket være Victron Energy PowerAssist, vil strømmen fra batteriene være sømløst lagt til vekselstrøminngang, som automatisk bygger en bro mellom tilførsel og etterspørsel.

Startbatterier

Startbatteriene kreves å starte motoren(e). Disse batteriene er utviklet for å håndtere en stor utladningsstrøm og nyte en annen teknologi sammenlignet med servicebatterier. Den skal alltid isoleres fra servicebatteriene for å kunne unngå utilsiktet tømming av startbatteriet. Victron Energy tilbyr flere løsninger for ulike systemtyper.

Victron Energy tilbyr flere batterikombinere. Det finne tilgjengelig mer omfattende måter å koble til start- og servicebatteriet på, inkludert tilkobling av en batterikombinator til en BMS, komplette Smart BMS-produkter eller DC-DC-ladere. Alternativene kan tilby flere kontroll- og konfigurasjonsalternativer, spesielt for å kunne beskytte ikke-regulerte dynamoer fra å overopphete og litiumbatterier fra overdreven (ut)lading.

Se alle våre batterikombinere Se alle våre DC-DC-ladere Se alle våre alternativer for (Smart) BMS

VictronConnect

Alle Victron Energy smarte produkter kan overvåkes og kontrolleres så enkelt som mulig. Koble til VictronConnect-appen via Bluetooth, og du vil ha direkte tilgang til ytelsesdataene til ditt system. Du kan enkelt endre innstillinger, slå enheter på eller av og mye mer.

Ikke-smarte enheter som har en VE.Direct-port kan også bli smarte, gjennom bruk av VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Systemet ditt kan også overvåkes og fjernstyres eksternt. Fjernfunksjonaliteten til VictronConnect gjør det mulig for Victron-produkter som har et VE.Direct-grensesnitt å få ekstern tilgang gjennom et GX-produkt, via VRM-nettportalen. Denne kraftige funksjonen tillater full konfigurasjon og overvåking av produktet fra praktisk talt hvor som helst i verden gjennom VictronConnect-appen. Brukergrensesnittet er akkurat som produktene var koblet lokalt gjennom Bluetooth eller et kablet VE.Direct til USB-grensesnittet.

Se hva VictronConnect-appen kan gjøre Se våre GX-enheter
Systemspesifikasjoner
Her er vår anbefaling for en ambulanse i gjennomsnittlig størrelse, både for litium- og blybatteribaserte systemer.

Se den detaljerte tabellen og hele delen på en ordentlig måte ved å bruke en moderne nettleser.

Energiforbruk
Daglig energiforbruk som kreves:
1800 Wh
Nødvendig maksimal strøm:
1500 W
Systemets toppkapasitet:
4000 W (maks)
Maks energiforbruk Bly-syre:
1980 W
Maks energiforbruk Litium:
1920 W
Vekselretter
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Oppbevaring
Service battery:
Lithium 12,8 V Smart 200 Ah eller
2 x 12 Volt dypsyklus AGM 165Ah
For beskyttelse av litiumbatteri:
System for batteribehandling BMS 12/200
BMS-en kommer med innebygd BatteryProtect-funksjonalitet og er festet til - minus trenger å isolere likestrømsbelastningene.
For lead-acid:
BatteryProtect: 220 A
Beskytter batteriet mot overdreven utladning.
Nødstart:
Cyrix-ct 230 A
Generasjon
Lading av servicebatteriet gjennom motorens dynamo (se forklaring her)
Utgang fra dynamo:
130 ampere*
Trygg utgang 50 %
* Se produsentens datablad for spesifikasjoner.
Lading av blysyre:
Orion-Tr Smart 12/12-30 isolert eller
Cyrix-ct 230 A*
** Cyrix fungerer ikke med smarte dynamoer.
For litiumbruk:
System for batteribehandling BMS 12/200
BMS styrer batteriet, den strømbegrensende funksjonaliteten beskytter dynamoen. Festet til minussiden, må laster isoleres.
Overvåking
Batterimonitor:
SmartShunt-batterimonitor 500 A eller
BMV-712 Smart
Fungerer med VictronConnect
Fjernovervåking:
Cerbo GX og Cerbo GX Touch
Vis hele listen Carret peker nedover
Vis hele listen Carret peker nedover

Hvorfor Victron Energy?

De riktige produktene for oppgaven

Siden du alltid er på veien, vil du ha pålitelige og kostnadseffektive løsninger som gir deg kraft gjennom årene fremover. Det er viktig for deg å kunne velge strømforsyninger som matcher dine behov og lever opp til deres spesifikasjoner, slik at de ikke vil svikte deg. Victron Energy har et bredt utvalg av modulbaserte tilkoblede produkter som holder det de lover. De drives av kunnskap, takket være 45 år med å mestre strømutfordringer med innovasjon.

Ikon for 45 år Victron Energy
Litiumbatteri

Hvorfor Victron Energy?

Alltid på. Alltid forberedt.

Våre robuste systemer har aldri mislyktes i å levere enestående pålitelighet gang på gang. Dette preges av vårt verdensomspennende markedslederskap innen strømforsyningsutstyr for ambulanser. Dette illustreres av utallige historier om 40+ år gamle Victron Energy-vekselrettere som fortsatt gjør det de ble bygget for.

Ambulanse

Hvorfor Victron Energy?

Pålitelighet er grunnlaget for lange livssykluser

Når det gjelder å ta investeringsbeslutninger for strømforsyning, kan beregninger som var utelukkende basert på pris være villedende. Deres ekte prestasjoner og forventede livssyklus er like viktig. Victron Energy-utstyr lever opp til deres spesifikasjoner, både når det gjelder ytelse og forventet livssyklus (når det anvendes som designet). Våre 5 års garanti og policyer om rettferdig og rask reparasjon betyr at dine investeringer er beskyttet og ikke vil svikte deg under de fleste omstendigheter.

års garanti
Personale fra Victron som viser kunden VictronConnect-appen

Hvorfor Victron Energy?

Faglige utfordringer. Akseptert.

Uansett hva som driver kjøretøyets elektronikk, eller verktøysettet du tar med deg for jobben, har Victron Energy et av de bredeste utvalgene av strømforsyningsutstyr som finnes på markedet for å kunne drive dine geniale verk. Fordelen med å jobbe kun med ett merke som dekker alle aspekter betyr å ha kun én kontakt for oppgraderinger eller løse eventuelle sjeldne problemer som kan oppstå. Vårt globale nettverk av Victron Energy-fagfolk er trent med 45 års erfaring med problemløsning. De kan oversette dine utfordringer til robuste løsninger som vil holde deg fornøyd og dine investeringer sikre i årene som kommer.

Victron-ansatte som står ved siden av Victron-utstyr bak i en bil

Hvorfor Victron Energy?

Profesjonelle biler
drevet av kunnskap

Se hvordan de typiske bilutfordringene løses
Motor drevet av
Pilikon
Utnyt vår kunnskap om profesjonelle kjøretøy

Din nettleser støtter ikke de nyeste teknologiene for å vise delen korrekt. Bruk en moderne nettleser.

Smart BMS CL 12/100

Kombiner enhver dynamo til Smarte litiumbatterier på en sikker måte.

Se en rekke populære diagrammer for kjøretøysystem
Last ned vår brosjyre
Last ned ikon
Inngående sammenligning

En eksperts synspunkt: litium- eller AGM-batterier

Vis mer Carret icon
DC-DC-ladere

Profesjonell lading for servicebatteri med Orion-TR Smart.

Victron Professional

Registrer deg for vårt neste webinar eller opplæring for bilindustrien.

Last ned vår brosjyre

Se alle våre profesjonelle kjøretøyprodukter og flere konfigurasjoner.

VictronConnect

Sanntidsinnsikt og fullstendig kontroll med VictronConnect-appen vår

Løsningseksempler fra våre partnere

Besøk vår blogg

Finn din lokale forhandler

Vårt veletablerte globale nettverk av lokale Victron Professionals er dedikert til å hjelpe til med å finne en optimal løsning for din utfordring.

Stol på vår verdensomspennende tjeneste

Hos Victron synes vi det er viktig at kundene blir betjent og får støtte raskt og kompetent. Dette er grunnen til at vårt globale nettverk av Victron Professionals kan gi et veldig høyt nivå av teknisk kunnskap og er opptatt av å gi reparasjoner så raskt som mulig.

Så du kan starte eller fortsette reisen din, uansett hvor du er på vei.