Felttest: Solcellemoduler

En virkelig sammenligning mellom Mono, Poly, PERC og Dual PV-moduler.

Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
S
Total soldreven avkastning: --
E
Total soldreven avkastning: --
W
Romania
--
--
Installasjonsdato: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Stråling

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Servicebil

Alltid forberedt på handlingen.

Hvis jobben ikke kommer til arbeidsplassen, ta med arbeidsplassen til jobben, ikke sant? En skikkelig servicebil er alltid klar for handling. Drevet av 230 V, de trådløse verktøybatteriene er fulladet og nettbrettet og skriveren er klare til å sjekke av dine kontoroppgaver på kort tid. Lysene som går på 12 V sørger for at arbeidet kan fortsette hele døgnet.

Å levere en perfekt service krever stor dyktighet, men ikke nødvendigvis enorme mengder elektrisk energi. Som et resultat er vårt brede utvalg av effektive strømløsninger perfekte for de mindre og mer enkle konfigurasjonene. Våre mindre enheter var utviklet med samme profesjonelle kvalitet som våre større modeller: Fagfolkenes valg.

Strøm

til servicen

De modulære systemkomponentene som tilbys av Victron Energy lar brukeren bygge et komplett system, akkurat til dine behov. SIden noen valg vil være åpenbare etter å ha beregnet det daglige energiforbruket og nødvendig maksimal strøm, kan andre kreve litt mer ettertanke.

Daglig energiforbruk

350 Wh

Maksimalt strømbehov

200W

I dette eksemplet

Det daglige energiforbruket beregnes ved å legge sammen summen av alle forbrukere X og hvor mye tid vil brukes på en dag. Legg til alle wattene til de forbrukerne som brukes på same tid for å beregne den nødvendige maksimale strømmen.

Åpenbare valg

Systemdesign

Betraktninger

Nedenfor finner du noen av de viktigste designhensynene som er forklart. Klikk på spørsmålene for anbefalinger fra ingeniørene våre.

 • 01

  Hvilken (størrelse) vekselretter er en pålitelig og kompakt løsning?

  Phoenix-serien av vekselrettere er utviklet for profesjonell bruk og anses å være en perfekt kostnadseffektiv løsning for systemer der landstrømlading ikke er avgjørende. Pure Sine Wave-teknologien driver sensitiv elektronikk som datamaskiner på en trygg måte. Den høye toppeffekten tillater høye oppstartsstrømmer fra elverktøy for å kunne drive enhver belastning uten problemer. Det brede utvalget av Phoenix-vekselrettere består av mange mindre modeller og dette gjør det enkelt å effektivt matche den riktige vekselretteren til de lavere (topp) strømkravene til ditt system.
  Vekselrettere konverterer 12 V likestrøm til 230 V vekselstrøm. Vekselrettere skal dimensjoneres for å håndtere den gjennomsnittlige vekselstrømbelastningen kontinuerlig og skal samsvare med den forventede maksimale effekten til de samtidige vekselstrømbelastningene. Se alle våre vekselrettere

  Fagfolkenes valg

  Phoenix-vekselretteren VE.Direct 375/12: den forventede 200 W toppkraften til lastene er ikke en match for 700 W maks toppeffekt til denne modellen, noe som gir rom for fremtidige behov. De fleste varebiler er basert på 12 V-systemer. Det anbefales å holde servicebatteriet på 12 V også.
  Systemer som har høyere energiforbruk hver dag, eller som er avhengige av mindre «motortid», kan kanskje ikke stole på lading av dynamo og kan derfor kreve landstrømlading (over natten), spesielt ved anvendelse av blysyre-servicebatterier , der en full lading tar mer tid enn å bruke litiumbatterier. Kombinasjonen av MultiPlus-vekselretter/lader er et bedre valg her.
 • 02

  Litium- eller bly-syre-husbatteri i hvilken størrelse?

  Victron Energy tilbyr flere alternativer for servicebatteriet, men hovedvalget er mellom blysyre og litium, som avhenger av forventningene rundt ytelse, kostnad per syklus og fysiske aspekter (størrelse/vekt). Valget av batteriteknologi fører også til ulike konsekvenser for de andre systemkomponentene som vil være direkte festet til (eller styrer) batteriene.

  Generelt, bruk litium i tilfelle det daglige strømbehovet er ekstremt intenst, superrask lading er avgjørende eller ved vekt- eller plassbegrensninger. Litium har også en lavere kostnad per syklus. Blysyre har en lavere forhåndskostnad og er perfekt for vanlige, mindre krevende strømprofiler og i tilfelle vekt og plass ikke er et problem. Ovennevnte reduserer sannsynligvis 45 år med kunnskap om batteriutvikling, for mer info sjekk vårt dypdykk.

  Victron Energy tilbyr batterier av eksepsjonell kvalitet med høy ytelsesegenskaper som var grundig testet. Våre dataarkene gir et rettferdig bilde av ytelsen og forventede livssykluser. Dette betyr at ingen investeringer overraskelser underveis. Vårt brede utvalg av batterier
  Valg, valg... Litium eller bly-syre?

  Fagfolkenes valg

  12 Volt dypsyklus AGM 90 Ah. Et 12 Volt dypsyklus AGM 90 Ah-batteri kan gi 576 Wh per dag for å kunne drive belastningene uten problemer. Sammenlignet med litiumbatterier vil oppladingen av batteriene gå tregere. 18 Amp DC-DC-laderen er koblet til den smarte dynamoen og vil opplade et 50 % utladet servicebatteri på 5-7 timer. Når den daglige motortiden vil ikke la batteriet lades helt opp, må en Blue Smart IP22-lader 12/30 anvendes for landstrømlading over natten.

  Litium 12,8V Smart 60 Ah. Denne ekstremt kompakte og lette boksen er pakket med svimlende 768 Wh energi, som er mer enn nok til å levere alle de forventede belastningene på 350 Wh, selv når det holdes 20 % i reserve av livssyklusårsaker. På grunn av sin begrensede form og vekt, vil all plassen kunne dedikeres til arbeidsområdet. Takket være hurtigladeegenskapene til litiumbatteriene, kan batteriet opplades helt av motorens dynamo på bare 1 time (motorens 90 ampere dynamo vil lade med 45 ampere per time, ved å være beregnet med ±50 % av nominell kapasitet).
  Som en tommelfingerregel for dimensjonering av batteriene, vil vi beregne med 2x det daglige energiforbruket for blybatterier på grunn av deres 50 % sikre utladningskapasitet og holder omtrent 20 % i reserve for litiumbatterier. Velg den nærmeste modellen fra vårt utvalg og rund opp forsterkerne for å være sikker.
 • 03

  Sikker kombinasjon av (litium) husbatterier med (smarte) dynamoer og startbatterier

  Mestr alle utfordringene som følger med å kombinere (smarte) dynamoer, start- - og servicebatterier (litium eller bly-syre) med vårt brede utvalg av DC-DC-ladere, batterikombinatorer eller Smart BMS-produkter. Våre løsninger er spesielt utviklet for kjøretøy og sørger for at bly-syre- og litium-servicebatterier kan opplades ordentlig, uten å skade den smarte dynamoen eller batteriene.
  Den riktige løsningen avhenger av kombinasjonen av din(e) dynamo((smart eller konvensjonell) og servicebatteritype (bly-syre eller litium), blant andre faktorer. Kontakt en lokal Victron Energy-installatør for å få råd. Spør din lokale installatør

  Fagfolkenes valg

  Bly-syre: Orion-Tr 12/12-18: Denne profesjonelle «Batteri-til-Batteri» DC-DC-laderen er utviklet for å trygt koble dynamoer i alle størrelser (smart eller konvensjonell) og startbatteri til alle typer servicebatterier. 12 V til 12 V-ladern opplader servicebatteriet med 18 ampere i timen hvis motoren går.
  Litium: Smart BMS CL 12/100: For litiumbaserte strømsystemer på 12 V med en belastning på opptil 100 A, er denne kompakte og robuste løsningen det perfekte valget. Enheten består av et system for batteribehandling, strømbegrenser og batterikombinator i ett. Dette styrer og lader litiumbatteriet på et riktig og rask måte. Den begrenser ladestrømmen til den sikre sonen til dynamoens utgangsspesifikasjoner, for å kunne forhindre at dynamoen overopphetes eller slites fir tidlig. Service- og startbatteriet er også kombinert på en sikker måte. Enheten fungerer ved å bruke VictronConnect-appen.
  I begge tilfeller vil en separat BatteryProtect 100 A beskytte servicebatteriet mot overdreven utlading fra likestrømsbelastningene, som skal dimensjoneres i samsvar med maksimal forventet belastningsstrøm.

Profesjonelle utfordringer?
Spør din lokale Victron Energy Professional.

Antallet alternativer for hver komponent er ganske omfattende. Dette er derfor vi trener Victron Energy Professionals til å kunne transformere dine eksakte behov til robuste løsninger. De føler at de har et stort ansvar for alltid å gi råd om den riktige løsningen (selv når dette noen ganger kan gå mot hva kundene har i tankene i utgangspunktet). Alt for å holde deg fornøyd og holde investeringene dine sikre i årene som kommer.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Profesjonelt personale fra Victron som står ved siden av en bil med Victron-utstyr

Det ser ut til at din nettleser støtter ikke de nyeste teknologiene. Denne delen kan sees riktig ved å bruke en moderne nettleser.

Systemdiagram

For et system med litium- og blybatteri

Hvordan oversettes systemdesignhensynene til et robust system?

Husholdningsbatteri
Laster

Vekselstrømenheter (enfase)

Alle «husholdningsapparater» eller «kraftig verktøy» du forventer hjemme eller på jobb kan også finnes i uavhengige energisystemer. Alle disse enhetene trenger en vekselstrøm (230 V eller 110 V) for å kunne fungere.

Noen enheter, slik som datamaskiner kan være følsomme for kvaliteten på den inverterte kraften (dårlig vekselstrøm fra land eller generatorens vekselstrøminngangseffekt kan påvirke denne kvaliteten negativt). Motordrevet eller varmegenererende utstyr kan kreve høy oppstartsstrøm. Våre vekselrettere produserer en ren sinusbølge, selv når kvaliteten på vekselstrømmen er mindre god, noe som sikrer at sensitive belastninger kan drives og nyte en maksimal strøm på generelt 2x av vekselretternes nominelle kapasitet for å kunne drive de tyngste belastningene, eller i utgangspunktet hvilken som helst belastning, problemfri.

Eksempler på vekselstrømsenheter:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Dynamoer

Kjøretøy og båter er utstyrt med motor(er) som genererer strømmen til å bevege seg, men også genererer elektrisk energi gjennom dynamoer. Dynamoer genererer elektrisk energi med likestrøm (DC) fra mekanisk energi, som brukes til å lagre energien i batteribanken eller drive likestrømsutstyr direkte.

Små motorer har vanligvis små dynamoer, større motorer har vanligvis større dynamoer, noen ganger er de til og med utstyrt med dynamoer (ekstra) meed høy ytelse for å øke ytelsen. Kjøretøyer, spesielt med Euro 4/5-motorer, kan leveres med smarte dynamoer (variabel spenning), som kontrollerer ytelsen basert på kjøretøyets driftsforhold. Dette gjør at det ikke lykkes med å opplade et sekundært batterisystem til et nivå der det kan brukes. Litium-servicebatterier kan legge en tung belastning på motorens dynamo, som sannsynligvis må beskyttes mot overoppheting eller tidlig slitasje.

Uavhengig av motorens dynamo, eller type servicebatteri, tilbyr Victron Energy et bredt spekter av løsninger for å koble enhver dynamo til hvilken som helst batteribank på en trygg måte, uten å skade den smarte dynamoen eller batteriene. Sjekk våre datablader for mer informasjon. Sjekk produsentens dokumentasjon for å se effekten til dynamoen. Når det gjelder litium-servicebanker og konvensjonelle eller smarte dynamoer, er vår anbefaling å beregne med 50% dynamoens utgangsspesifikasjon, for ikke å overbelaste dynamoen.

Se alle våre DC-DC-ladere Se alle våre batterikombinere Se alle våre alternativer for (Smart) BMS

System for batteribehandling

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Se alle våre systemer for batteribehandling

Batterimonitorer

En batterimonitor er som en «drivstoffmåler» for ditt batteri. Den registrerer strømmen som forbrukes og lades. Batterimonitoren beregner ladetilstand, gjenværende kapasitet og tiden til den er tom. Batterispenningen gir ikke en nøyaktig indikasjon på batterinivået (spesielt ikke under belastning). En batterimonitor gjør det.

Victron Energy-batterimonitorer holde oversikt over historiske data, slik som antall ladesykluser, dypeste utladning, høyeste spenning, laveste spenning osv. Den varsler brukeren om kritiske forhold som lav spenning eller lav ladning og kan også slå av hele strømforsyningen med det formål å unngå dyre batteriskader, eller start av en generator.

Victron tilbyr batterimonitorer med eller uten skjerm. Smart-versjoner kan brukes for å spore detaljerte data og justere innstillinger i vår gratis VictronConnect-app. Se alle våre batterimonitorer

BatteryProtect

BatteryProtect kobler batteriet fra ikke-essensielle belastninger før det når et forhåndsinnstilt nivå (en fullstendig utlading vil skade batteriet) eller før det har utilstrekkelig kraft igjen til å starte motoren.

Victron Energy BatteryProtect har mer. Innebygde forsinkelser ved avstengning sørger for at den viktigste elektronikken ikke er koblet fra ved en feiltakelse, det vil si at når en motor startes, vil det forårsake et kort spenningsfall. Den vil automatisk koble til igjen alt i tilfelle batteriet er tilstrekkelig ladet.
BatteryProtect kommer med en fjernbryter, slik at den kan slås på/av ved å bruke en BMS eller bryter. Smartversjonen kan programmeres gjennom VictronConnect-appen.

Se vårt utvalg av BatteryProtect-modeller

Ladere

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Se alle våre ladere

DC-DC-ladere

DC-DC-omformere, eller batteri-til-batteri-ladere (omformere med innebygde ladealgoritmer) anvendes i doble batterisystemer, hvor den (smarte) dynamoen og startbatteriet har blitt kombinert med servicebatteriet (med like eller forskjellige spenninger) for å kunne lade den. De kan også anvendes til å lade applikasjoner som kommer med dedikerte batterier (slik som baugpropeller), eller til å drive applikasjoner som har en spenning som er forskjellig fra servicebatteribanken.

De fleste DC-DC-ladere kan anvendes i 12 V- eller 24 V-systemer og alle vurderes som å være egnet til både bly-syre- og litiumbatterier. Enkelte modeller av DC-DC-lader kan kobles i parallell for å kunne øke utgangsstrømmen. DC-DC-laderne anses å være en perfekt og sikker løsning for å lade litiumbatteribanker fra smarte dynamoer (og bly-syre-batterier).

Lading av litiumbatterier fra dynamoen
De fleste dynamoer kan ikke kobles direkte til litiumbatterier. Et litiumbatteri vil trekke mer strøm enn hva dynamoen kan levere. Dette vil føre til permanent skade på dynamoen. Strømbegrensning er et av alternativene for å holde seg innenfor den sikre sonen til dynamoen og ikke skade dynamoen.

Victron tilbyr flere løsninger for å kunne løse problemet, hvorav en av dem er DC-DC-vekslere:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Se vårt utvalg av DC-DC-vekslere

DC-elektronikk

Likestrømsutstyret er utviklet for å kunne fungere direkte med strømmen som kommer ut av batteribanken (likestrøm). Biler og båter kan ha (mye) likestrømsutstyr om bord (slik som kontrollpaneler, lys, navigasjonsutstyr, autopilot, ekkolodd osv.).

Noen mindre systemer som vil ikke kobles til nettet kan utelukkende fungere med likestrøm, med 12 V-lys, TV-er eller kjøleskap. Større systemer kan kombinere vekselstrøm- og likestrømforbrukere.

Det er alltid viktig å beskytte batteriet mot overdreven utladning. Victron tilbyr «BatteryProtect» for dette.

Vekselrettere

Vekselrettere konverterer likestrøm fra batteriene til vekselstrøm, og gir trygg strøm til alle slags apparater eller kraftige verktøy med 230 V (eller 110 V i andre markeder).

Victron Energy-vekselrettere/ladere er utviklet for profesjonell bruk og nyter et rykte om ekstrem motstandskraft under de mest krevende forhold. Pure Sine Wave-teknologien driver sensitiv elektronikk som datamaskiner på en trygg måte. Den høye toppeffekten tillater høye oppstartsstrømmer fra kraftige verktøy for å kunne drive enhver belastning uten problemer. Deres høye effektivitet og ultralavt selvforbruk sikrer at den lagrede energien kan brukes til å effektivt drive forbrukerne, i stedet for å måtte beregne med store marginer for å kunne kompensere for energitap.

Større modeller kan drive industrielle apparater og ubegrenset strøm kan leveres med parallell eller 3-fase drift. Andre modeller kommer med innebygde ladere (vekselretter/ladere) som kan brukes ved opplading fra land- eller generatorkilder med vekselstrøm er avgjørende. Vårt brede utvalg gjør det enkelt å velge den riktige vekselretteren for din applikasjon, og sparer deg for kostnadene ved å måtte kjøpe en større.

Se alle våre vekselrettere Se alle våre vekselrettere/ladere

Servicebatterier

Formålet med servicebatteriet er å lagre strøm for forbrukerne av systemet, og gi autonom strøm spesielt når inngangsstrømkilder ikke er (fullt) tilgjengelige.

Victron Energy tilbyr flere batteriteknologier. Alle disse teknologiene er utviklet for profesjonell ytelse, pålitelighet og lang brukstid i de mest krevende miljøene. De kommer med 2 års garanti over hele verden og våre dataarkene gir et rettferdig bilde av ytelsen og forventede livssykluser. Dette betyr at ingen investeringer overraskelser underveis.

Tatt i betraktning de mange teknologiene å velge mellom, avhenger hovedvalget mellom blysyre og litium hovedsakelig av forventningene til ytelse, kostnad per syklus og fysiske aspekter (størrelse/vekt).

 • Velg blysyre når:
 • Bruk av og til
 • Lavere innkjøpskostnad
 • Vekt og plass er ikke et problem
 • Normal lading
 • Velg litium når:
 • Bruk daglig
 • Lavere pris per syklus
 • Betraktninger knyttet til vekt og plass
 • Hurtiglading

Servicebatterier

Formålet med servicebatteriet er å lagre strøm for forbrukerne av systemet, og gi autonom strøm spesielt når inngangsstrømkilder ikke er (fullt) tilgjengelige.

Victron Energy tilbyr flere batteriteknologier. Alle disse teknologiene er utviklet for profesjonell ytelse, pålitelighet og lang brukstid i de mest krevende miljøene. De kommer med 2 års garanti over hele verden og våre dataarkene gir et rettferdig bilde av ytelsen og forventede livssykluser. Dette betyr at ingen investeringer overraskelser underveis.

Tatt i betraktning de mange teknologiene å velge mellom, avhenger hovedvalget mellom blysyre og litium hovedsakelig av forventningene til ytelse, kostnad per syklus og fysiske aspekter (størrelse/vekt).

 • Velg blysyre når:
 • Bruk av og til
 • Lavere innkjøpskostnad
 • Vekt og plass er ikke et problem
 • Normal lading
 • Velg litium når:
 • Bruk daglig
 • Lavere pris per syklus
 • Betraktninger knyttet til vekt og plass
 • Hurtiglading

Solcelleladere

En solcellelader samler energi fra dine solcellepaneler, og lagrer den i dine batterier. Ved å bruke den nyeste, raskeste teknologien, vil våre solcelleladere maksimere denne energihøsten, og driver den intelligent for å kunne oppnå full oppladning på kortest mulig tid, på same tid som de opprettholder batteriets helse og sikre bedre ytelse... og lengre levetid.

I de fleste tilfeller endres lysintensiteten til solcellepanelene hele tiden og dette påvirker ytelsen. Victrons solenergikontrollere bruker ultraraske maksimale spenninger for å presse opptil 30 % mer strøm ut av panelene dine.

Smarte modeller gjør at solfangsten kan spores og analyseres gjennom den gratis VictronConnect-appen, andre tilkoblingsmuligheter tillater en ekstern tilkobling gjennom vår VRM-portal. Mindre modeller kommer med en intelligent belastningseffekt som forhindrer skade som forårsakes av at batteriene går «flatte». For større systemer, kan solcelleladere synkroniseres, slik at de fungerer som én stor og meget effektiv lader.

Sjekk vår solenergikalkulator for dimensjonering av solcellepanelene og velg en MPPT-lader

Solar panels

Solcellepaneler fanger opp energien fra sollys og sender den videre til en solcelleladekontroller som lagrer energien i systemets batteribank. Å legge til solcellepaneler til ditt system betyr gratis energi, uavhengighet fra nettet og kan redusere eller eliminere behovet for støyende, drivstoffkrevende generatorer der vedlikehold kan utføres med vanskelighet.

Victron Energy tilbyr et bredt utvalg av svært effektive solcellepaneler som har eksepsjonell ytelse i svakt lys og høy lysfølsomhet over hele solspekteret. Det er derfor det perfekte valget for ethvert system. Victron Energy-solcellepaneler oppfyller de strengeste sikkerhetskravene og begrenset garanti betyr ingen overraskelser underveis.

Se alle våre solcellepaneler

Startbatterier

Startbatteriene kreves å starte motoren(e). Disse batteriene er utviklet for å håndtere en stor utladningsstrøm og nyte en annen teknologi sammenlignet med servicebatterier. Den skal alltid isoleres fra servicebatteriene for å kunne unngå utilsiktet tømming av startbatteriet. Victron Energy tilbyr flere løsninger for ulike systemtyper.

Victron Energy tilbyr flere batterikombinere. Det finne tilgjengelig mer omfattende måter å koble til start- og servicebatteriet på, inkludert tilkobling av en batterikombinator til en BMS, komplette Smart BMS-produkter eller DC-DC-ladere. Alternativene kan tilby flere kontroll- og konfigurasjonsalternativer, spesielt for å kunne beskytte ikke-regulerte dynamoer fra å overopphete og litiumbatterier fra overdreven (ut)lading.

Se alle våre batterikombinere Se alle våre DC-DC-ladere Se alle våre alternativer for (Smart) BMS

VictronConnect

Alle Victron Energy smarte produkter kan overvåkes og kontrolleres så enkelt som mulig. Koble til VictronConnect-appen via Bluetooth, og du vil ha direkte tilgang til ytelsesdataene til ditt system. Du kan enkelt endre innstillinger, slå enheter på eller av og mye mer.

Ikke-smarte enheter som har en VE.Direct-port kan også bli smarte, gjennom bruk av VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Systemet ditt kan også overvåkes og fjernstyres eksternt. Fjernfunksjonaliteten til VictronConnect gjør det mulig for Victron-produkter som har et VE.Direct-grensesnitt å få ekstern tilgang gjennom et GX-produkt, via VRM-nettportalen. Denne kraftige funksjonen tillater full konfigurasjon og overvåking av produktet fra praktisk talt hvor som helst i verden gjennom VictronConnect-appen. Brukergrensesnittet er akkurat som produktene var koblet lokalt gjennom Bluetooth eller et kablet VE.Direct til USB-grensesnittet.

Se hva VictronConnect-appen kan gjøre Se våre GX-enheter
Systemspesifikasjoner
Hvordan overføres strømprofilen til et system? Her er vår anbefaling for en kostnadseffektiv lysstrømløsning for profesjonelle mobiltjenester, både for litium- og bly-syre-batteribaserte systemer.

Se den detaljerte tabellen og hele delen på en ordentlig måte ved å bruke en moderne nettleser.

Energiforbruk
Forventede strømforbrukere
Lader ±3 batterier for trådløse verktøy
Driver lite mobilt kontor (bærbar datamaskin/skriver/smarttelefon)
Førerkabinlys (LED)
Daglig energiforbruk som kreves:
350 Wh
Nødvendig maksimal strøm:
200 W
Systemets toppkapasitet:
700 W
Maks energiforbruk Bly-syre:
540 W
Maks energiforbruk Litium:
768 W
Vekselretter
Inverter
Victron Phoenix 12/350
Oppbevaring
Service battery:
90 Ah 12 V AGM eller
Litium: 12,8 V / 60 Ah
Batteribeskyttelse:
BatteryProtect 100 A
Beskytter batteriet mot overdreven utladning. Brukes til både blysyre- og litiumsystemer
Generasjon
Lading gjennom motorens dynamo (se forklaring her)
Utgang fra dynamo:
70-90 ampere*
Trygg utgang 50 %
* Se produsentens datablad for spesifikasjoner.
Lading av blysyre:
Orion-Tr 12/12-18* eller
Cyrix-ct 120 A**
* Eller smart versjon
** Cyrix fungerer ikke med smarte dynamoer.
For litiumbruk:
Smart BMS CL 12/100
Fusjonert med maks 40 Ampere, lader litiumbatteri med 30 ampere, full ladning av et 50 % utladet batteri på ±1 time.
Festet til pluss-siden, finnes det ingen årsak til å isolere DC-belastninger.
Overvåking
Batterimonitor:
SmartShunt-batterimonitor 500 A
Utvidelser
Battery charger:
Blue Smart IP22-lader 12/30
Ved <2 timers daglig lading gjennom motorens dynamo, legg til landstrømlading eller solenergilading.
Solcellepanel:
BlueSolar-panel: : ±100 W
Kontroller for soloppladning:
Smart MPPT 75/15
Vis hele listen Carret peker nedover
Vis hele listen Carret peker nedover

Hvorfor Victron Energy?

De riktige produktene for oppgaven

Siden du alltid er på veien, vil du ha pålitelige og kostnadseffektive løsninger som gir deg kraft gjennom årene fremover. Det er viktig for deg å kunne velge strømforsyninger som matcher dine behov og lever opp til deres spesifikasjoner, slik at de ikke vil svikte deg. Victron Energy har et bredt utvalg av modulbaserte tilkoblede produkter som holder det de lover. De drives av kunnskap, takket være 45 år med å mestre strømutfordringer med innovasjon.

Ikon for 45 år Victron Energy
Litiumbatteri

Hvorfor Victron Energy?

Alltid på. Alltid forberedt.

Våre robuste systemer har aldri mislyktes i å levere enestående pålitelighet gang på gang. Dette preges av vårt verdensomspennende markedslederskap innen strømforsyningsutstyr for ambulanser. Dette illustreres av utallige historier om 40+ år gamle Victron Energy-vekselrettere som fortsatt gjør det de ble bygget for.

Ambulanse

Hvorfor Victron Energy?

Pålitelighet er grunnlaget for lange livssykluser

Når det gjelder å ta investeringsbeslutninger for strømforsyning, kan beregninger som var utelukkende basert på pris være villedende. Deres ekte prestasjoner og forventede livssyklus er like viktig. Victron Energy-utstyr lever opp til deres spesifikasjoner, både når det gjelder ytelse og forventet livssyklus (når det anvendes som designet). Våre 5 års garanti og policyer om rettferdig og rask reparasjon betyr at dine investeringer er beskyttet og ikke vil svikte deg under de fleste omstendigheter.

års garanti
Personale fra Victron som viser kunden VictronConnect-appen

Hvorfor Victron Energy?

Faglige utfordringer. Akseptert.

Uansett hva som driver kjøretøyets elektronikk, eller verktøysettet du tar med deg for jobben, har Victron Energy et av de bredeste utvalgene av strømforsyningsutstyr som finnes på markedet for å kunne drive dine geniale verk. Fordelen med å jobbe kun med ett merke som dekker alle aspekter betyr å ha kun én kontakt for oppgraderinger eller løse eventuelle sjeldne problemer som kan oppstå. Vårt globale nettverk av Victron Energy-fagfolk er trent med 45 års erfaring med problemløsning. De kan oversette dine utfordringer til robuste løsninger som vil holde deg fornøyd og dine investeringer sikre i årene som kommer.

Victron-ansatte som står ved siden av Victron-utstyr bak i en bil

Hvorfor Victron Energy?

Profesjonelle biler
drevet av kunnskap

Se hvordan de typiske bilutfordringene løses
Motor drevet av
Pilikon
Utnyt vår kunnskap om profesjonelle kjøretøy

Din nettleser støtter ikke de nyeste teknologiene for å vise delen korrekt. Bruk en moderne nettleser.

Smart BMS CL 12/100

Kombiner enhver dynamo til Smarte litiumbatterier på en sikker måte.

Se en rekke populære diagrammer for kjøretøysystem
Last ned vår brosjyre
Last ned ikon
Inngående sammenligning

En eksperts synspunkt: litium- eller AGM-batterier

Vis mer Carret icon
DC-DC-ladere

Profesjonell lading for servicebatteri med Orion-TR Smart.

Victron Professional

Registrer deg for vårt neste webinar eller opplæring for bilindustrien.

Last ned vår brosjyre

Se alle våre profesjonelle kjøretøyprodukter og flere konfigurasjoner.

VictronConnect

Sanntidsinnsikt og fullstendig kontroll med VictronConnect-appen vår

Løsningseksempler fra våre partnere

Besøk vår blogg

Finn din lokale forhandler

Vårt veletablerte globale nettverk av lokale Victron Professionals er dedikert til å hjelpe til med å finne en optimal løsning for din utfordring.

Stol på vår verdensomspennende tjeneste

Hos Victron synes vi det er viktig at kundene blir betjent og får støtte raskt og kompetent. Dette er grunnen til at vårt globale nettverk av Victron Professionals kan gi et veldig høyt nivå av teknisk kunnskap og er opptatt av å gi reparasjoner så raskt som mulig.

Så du kan starte eller fortsette reisen din, uansett hvor du er på vei.